Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Thousand Island Sås

ÖvrigtPosted by Cecilia Wallén Thu, November 02, 2017 13:42:14
Bra att ta till om man snabbt behöver och har ingredienserna hemma smiley


Thousand Island Sås

4 portioner

2 dl Gräddfil

1 msk Majonnäs

1 msk Chilisås

1 msk Senap

1 msk Bostongurka

½-1 krm Salt

½-1 krm Peppar

Blanda alla ingredienserna.

Passar bra till sallader, grillat och stekt griskött och även till stekt fisk.



Hälsningar
Morsan





  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post63

MINNAS FRANSKA DRESSING

ÖvrigtPosted by Cecilia Wallén Sat, August 18, 2012 13:23:36

Minnas Franska Dressing

2 msk Ketchup

4 msk Senap

1 tsk Salt

4 msk Socker

½ tsk Malen Vitpeppar (finmalen)

1 ½ tsk Paprikapulver

½ tsk Svartpeppar (fin- eller grovmalen)

1 tsk Citronpeppar

2 st Krossade Vitlöksklyftor

3 dl Olja

1 dl Ättika

½ st Pressad Citron

Alla ingredienser vispas samman med elvispen!!

JÄTTEGOD!!!!!!

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post32

Tack till Tommi

ÖvrigtPosted by Cecilia Wallén Sat, April 07, 2012 00:12:33

Tack Tommi för det spännande receptet på Vildsvinsgryta! Jag skall testköra det så fort jag har lyckats lokalisera ett vildsvin!

Det har ju funnits mycket av dom i Grimstaskogen under det sista året, så om jag har tur råkar jag på ett, och då får jag ju hoppas på att jag är förberedd!

Jag har nämnligen hört att dom inte är så roliga att tas med!

MEN, hursomhelst har jag nu två lammstekar i ugnen eftersom det blir släktpåskmiddag hemma här hos mig i morgon!

Det luktar VÄLDIGT gott - MEN - recept lägger jag nog upp först efter att testpanelen (som består av släkten) har sagt sitt!

Tills dess! GLAD PÅSK! Måla Äggen!

Morsan Cecilia!

  • Comments(1)//www.morsansmat.se/#post23

MAMMA ANN-MAJS SUPERSILL

ÖvrigtPosted by Cecilia Wallén Mon, February 21, 2011 19:29:04

SUCK! Jag är hopplös, jag vet! Julen är över sedan länge men mamma Ann-Majs ljuvligt goda sill gjorde jag förstås igen och det blev så gott. Men som tröst så passar den lika bra till Jul, Påsk som Midsommar, så det är ingen skada skedd.

Det tråkiga är att mina SÖNER (3 st ohängda men snälla pojkar) inte äter av den goda sillen. Men det gör däremot min fina svärdotter Sanna och mitt ljuvliga äldre barnbarn Amanda. Ljuvliga yngre barnbarnet Milla får ju inte äta sill ännu för hon är ju så liten, men hon äter nog sillen nästa jul.

Sedan har jag ju till all lycka brorsan Peo och min svägerska Karin som äter sill, så den brukar ju gå åt i alla fall.

Jag började med att ta semester, hyra en båt, hyra fiskeutrustning och åka iväg för att fånga sillen.....

Nääää, så var det nog inte riktigt-jag handlade helt enkelt allt vad jag behövde.

Här kommer sillreceptet som jag vill att skall heta Mamma Ann-Majs Supersill:

Mamma Ann-Majs Supersill

Vad behövs?

4-6 sillfiléer-urvattnade (inläggningssill på konservburk)

Till lagen:

1 stor gul lök

10 svartpepparkorn

1 dl ättika

1 dl socker

1½ dl vatten

Till marinaden:

1 dl ketchup

1 msk tomatpuré

½ dl rapsolja eller solrosolja

2 vitlöksklyftor (skall pressas)

1 rågad tsk kapris

½ stor gul lök

Så här gör du:

-skär sillen i bitar

-skär löken i lökringar

Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp den snabbt, lägg sedan att svalna.

Lägg i sillbitarna och lägg på ett lock.

Låt sillen stå över natten i lagen i kylskåpet.

Marinaden:

Finhacka den gula löken och blanda den med alla dom andra ingredienserna till marinaden. Lyft upp sillbitarna ur lagen och blanda ner dom i den färdiga marinaden.

Sillen kan ätas genast, men blir godare om den får stå över natten. JÄTTEGOTT!

VARSÅGODA GOTT FOLK!

MORSAN CECILIA

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post10

Hej!

ÖvrigtPosted by Cecilia Wallén Wed, December 22, 2010 23:30:15

Kommer snart med ett recept på en supergod sill!

Cecilia

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post8

Länge sedan sist!

ÖvrigtPosted by Cecilia Wallén Sat, October 16, 2010 01:39:06

Har inte haft så mycket lust att skriva för att min tid har gått åt till att vara ledsen för att min kära pappa Carl-Johan dog den 2 mars 2010.

Tänkte bara säga att-alla bilder på mat som ni ser på min blogg faktiskt är tagna på mat som JAG gjort - SÅ DET SÅ!

Kram

CECILIA

  • Comments(1)//www.morsansmat.se/#post7

Mors Dags present

ÖvrigtPosted by Cecilia Wallén Tue, May 11, 2010 20:27:44

Den här bloggen fick jag i Mors Dags present av min äldsta son med familj, som tycker att jag skall dela med mig av mina matlagningsidéer.

Nu just sitter jag mätt och belåten hemma hos honom och har avnjutit en god middag, och nu är det snart dags att söka sig hemåt, för utanför min dörr ligger 5 kg nerfrusen färsk hundmat och tinar, men hundmaten får ni inte recept på.

Morsan

  • Comments(1)//www.morsansmat.se/#post0