Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

TROLLDEG

TipsPosted by Cecilia Wallén Sat, August 18, 2012 13:55:21

TROLLDEG

Det här är ju ingen maträtt-därför är den under kategorin TIPS – men om du vill sysselsätta små barn är det här ett bra recept. Färga gärna degen med hushållsfärg, då är det roligare att leka med den.

10 dl Vetemjöl

5 dl Salt

5 dl Vatten

5 msk Olja

Grädda i 100-125 grader (färdiga figurer alltså)

Sedan kan man måla grejerna med täckfärg eller vattenfärger och även lacka grejerna med hobbylack.

Kan bli fina julklappar till mor- och farföräldrar.

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post33

För mycket fett i soppan??

TipsPosted by Cecilia Wallén Wed, December 22, 2010 23:37:42

Hej!

Mamma Ann-Maj lärde mig att om man gör en soppa som man plötsligt ser att det "vimlar" av en massa fett högst upp för att man kanske har kastat i en massa grejer som är "lite" för feta - typ bacon eller något annat fett - DÅ kan man kasta i några isbitar/iskuber och låta dom suga upp fettet - för det gör dom - och sedan "fiskar" man upp dom jävligt snabbt med en hålslev!

Jag testade det här med en misstänksam blick på min mamma och med ett mycket skeptiskt sinnelag - men HÖR OCH HÄPNA - det funkade faktiskt!

Tack så mycket mamma Ann-Maj, där uppe i himlen!

Hihihihi!

CECILIA

  • Comments(1)//www.morsansmat.se/#post9