Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

OREO COOKIES CREAMCAKE

DesserterPosted by Cecilia Wallén Wed, October 25, 2017 17:51:07
Usch! Jag skäms nästan (bara nästan) för att jag är så trög att få in några recept på Morsans Mat. Men nu blir nog i alla fall mitt äldsta barnbarn jätteglad, för hon har börjat baka mer och mer och hon bara ÄLSKAR Oreo Cookies. smiley

Så här kommer något spännande. Varsågoda!



Recept från Grey´s American Food

OREO COOKIE CREAMCAKE

För 8 personer

Ingredienser:

36 st Oreo Cookies

60 gr smör

1 tsk Snabbkaffe

26 st stora marshmallows

1½ dl mjölk

3 dl Vispgrädde

2 tsk Florsocker

Tillagning:

1 Grovhacka 10 st Oreo Cookies. Ställ åt sidan. Kör 26 Oreo Cookies i matberedaren (eller krossa fint på annat sätt) och mixa till man får fina kaksmulor. Smält smöret. Blanda kaksmulor, smält smör och hälften av kaffepulvret. Tryck ut blandningen i en pajform som är 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.

2 Smält marshmallows med mjölk på låg värme i en kastrull. Rör om hela tiden tills allting smält. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna ca 15 minuter i rumstemperatur.

3 Vispa grädden luftig. Blanda noga hälften av grädden med marshmallows blandningen till en jämn smet. Vänd försiktigt ner den resterande grädden och de grovhackade kakorna.

4 Häll fyllningen i pajformen. Jämna till ovansidan med en fuktig kniv. Ställ in formen i kylen i 4 timmar eller tills fyllningen blivit fast.

5 Blanda florsocker och resterande kaffepulver. Finfördela det mellan fingrarna. Sikta blandningen över kakan.

6 Skär upp pajen i 8 – 10 bitar. Garnera gärna varje bit med spritsad grädde, jordgubbar, myntablad och en halv Oreo Cookie


Hälsningar Morsan



  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post61

Äppeltarte

DesserterPosted by Cecilia Wallén Sat, August 15, 2015 11:37:06
Det här går så fort och smakar så gott! Funkar ju förstås både till fika, men också som dessert.

Det bästa är att man slipper kavla.

smiley

Äppeltarte med mandelmassa

En hänförande efterrätt som passar såväl till midsommar som jul! Med färdiga smördegsplattor går den väldigt snabbt att tillaga. Servera äppeltarten med vispad grädde eller en kula vaniljglass!

Portioner: 8

4 frysta, tinade smördegsplattor

3 - 3 1/2 syrliga äpplen

150 g mandelmassa

1 krm malen kanel

Vispad grädde eller vaniljglass till servering.

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°C.

Skär plattorna på mitten och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

Skala och riv äpplena grovt. Fördela äppelrivet i mitten på varje platta. Riv mandelmassan. Strö mandelmassa och pudra kanel över tarterna.

Ställ in i ugnen i ca 25 minuter, eller tills tarten fått fin färg. Servera med vispad grädde.


MORSAN

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post46

Påsk och Pasha

DesserterPosted by Cecilia Wallén Sat, March 26, 2011 15:29:42

PÅSK OCH PASHA

Då jag var liten smakade jag på Pasha. Det var en tant som hette Berit som hade gjort den och jag tyckte att det var gott.

Pasha gör man till PÅSK och det är ju bra för det är nog en kaloribomb skulle jag säga.

PASHA

1½ dl mandel

5 gelatinblad

150 gr smör

2 dl socker

2 äggulor

750 gr Kesella eller Kvarg

1 msk vanillinsocker

rivet skal av en vältvättad citron

2 dl vispgrädde

Till servering – Valfria bär

1 Skålla, skala och mal mandeln.

2 Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter

3 Vispa smör och socker poröst.

4 Tillsätt mandel, äggulor, Kesella, vanillinsocker och citronskal. Rör om väl.

5 Vispa grädden och rör ner den.

6 Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket SVAG värme i en kastrull. Låt svalna lite.

7 Rör ner gelatinet i Pashasmeten.

8 Häll i form som rymmer ca 2 liter.

9 Låt stelna i kyl minst 6 timmar – helst över natten.

Servera med bären.

Går bra att djupfrysa.

Lycka till!

Morsan

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post15