Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

POTATISVIN

DryckerPosted by Cecilia Wallén Sat, September 15, 2012 15:33:57

Det här vinet blir som sherry och jag och en släkting blev jäkligt fulla då vi drack varsin flaska av det här vinet. Jag fick upp det till 21%. Hihihi!

POTATISVIN

1O liter vatten ca 25 gradigt

5 kg socker (löses i vattnet)

5 st citroner (skivade)

1 kg fryst tärnad potatis

2 stora paket russin

50 gr hjorthornssalt (löses i lite ljummet vatten)

1 hg jäst (vanlig)

Skall jäsa under jäsrör i 14 dagar och därefter frånsilas. Skall sedan ytterligare stå och klarna i några dagar innan det sedan tappas på flaskor.

Serveras väl kylt.

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post38

KÄRLEKSDRYCK

DryckerPosted by Cecilia Wallén Sat, August 18, 2012 16:17:35

KÄRLEKSDRYCK

För 2 personer

4 dl Mjölk

1 dl Grädde

100 gr Mörk Choklad

1 tsk Vaniljsocker

3 msk Muscovadoråsocker

1 krm Salt

40 ml Mörk Rom

Cayennepeppar

Värm upp mjölken och grädden. Tillsätt alla ingredienser utom Cayennepepparn. Häll rommen i två glas, häll på mjölk/gräddblandningen och pudra försiktigt över ”lite” cayennepeppar.

Undrar vad som händer efter det????????????????

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post34

WHISKYLIKÖR

DryckerPosted by Cecilia Wallén Sat, August 18, 2012 13:18:39

WHISKEYLIKÖR

Ingredienser


400 g sötad kondenserad mjölk
2 tsk pulverkaffe
3 msk florsocker med chokladsmak
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
35 cl whiskey


Den här likören är en färskvara och bör drickas upp inom en vecka. Är perfekt till en kopp kaffe efter maten istället för dessert. Drick den gärna med is i.

Blanda grädde, vaniljsocker, florsocker med chokladsmak och pulverkaffe i en kastrull och koka upp. Tag kastrullen från värmen och låt svalna. Tillsätt mjölken och whiskeyn. Häll upp på snygg, väl rengjord flaska. Förvara i kylskåp.

  • Comments(1)//www.morsansmat.se/#post31