Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

MAMMA ANN-MAJS SUPERSILL

ÖvrigtPosted by Cecilia Wallén Mon, February 21, 2011 19:29:04

SUCK! Jag är hopplös, jag vet! Julen är över sedan länge men mamma Ann-Majs ljuvligt goda sill gjorde jag förstås igen och det blev så gott. Men som tröst så passar den lika bra till Jul, Påsk som Midsommar, så det är ingen skada skedd.

Det tråkiga är att mina SÖNER (3 st ohängda men snälla pojkar) inte äter av den goda sillen. Men det gör däremot min fina svärdotter Sanna och mitt ljuvliga äldre barnbarn Amanda. Ljuvliga yngre barnbarnet Milla får ju inte äta sill ännu för hon är ju så liten, men hon äter nog sillen nästa jul.

Sedan har jag ju till all lycka brorsan Peo och min svägerska Karin som äter sill, så den brukar ju gå åt i alla fall.

Jag började med att ta semester, hyra en båt, hyra fiskeutrustning och åka iväg för att fånga sillen.....

Nääää, så var det nog inte riktigt-jag handlade helt enkelt allt vad jag behövde.

Här kommer sillreceptet som jag vill att skall heta Mamma Ann-Majs Supersill:

Mamma Ann-Majs Supersill

Vad behövs?

4-6 sillfiléer-urvattnade (inläggningssill på konservburk)

Till lagen:

1 stor gul lök

10 svartpepparkorn

1 dl ättika

1 dl socker

1½ dl vatten

Till marinaden:

1 dl ketchup

1 msk tomatpuré

½ dl rapsolja eller solrosolja

2 vitlöksklyftor (skall pressas)

1 rågad tsk kapris

½ stor gul lök

Så här gör du:

-skär sillen i bitar

-skär löken i lökringar

Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp den snabbt, lägg sedan att svalna.

Lägg i sillbitarna och lägg på ett lock.

Låt sillen stå över natten i lagen i kylskåpet.

Marinaden:

Finhacka den gula löken och blanda den med alla dom andra ingredienserna till marinaden. Lyft upp sillbitarna ur lagen och blanda ner dom i den färdiga marinaden.

Sillen kan ätas genast, men blir godare om den får stå över natten. JÄTTEGOTT!

VARSÅGODA GOTT FOLK!

MORSAN CECILIA

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post10