Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

POTATIS

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Sat, March 12, 2011 13:18:46

POTATIS – POTATIS – POTATIS

Jag brukar säga att om jag skulle hamna på en öde ö skulle jag klara mig bra om jag fick ha med mig 3 saker. Böcker, färskt vatten och en potatisplanta som skulle överleva oberoende vad som än hände. Då skulle jag kunna fixa till vilken fantastisk maträtt som helst, med lite hjälp från naturen och jag är säker på att jag skulle kunna brygga vin på potatisen – undrar ni VARFÖR – jo, för det har jag gjort ett par gånger och det blev som finaste sherryn – och STARKT!

Här kommer recept på en super god POTATISPATÉ:

För 4 personer:

8st stora potatisar (av mjölig sort – King Edward)

2ägg

2½dl mellangrädde

1dl riven stark lagrad ost (gärna Västerbotten)

1dl hackad persilja och gräslök

2 stora vitlöksklyftor

1tsk salt

Lite Knorrs Aromat (efter behag-eftersom jag har ”pippi” på den kryddan av någon konstig anledning)

Svartpeppar efter behag

1msk smör eller margarin

1. Skala, skölj och skiva potatisen tunt.

2. Vispa ihop grädden med äggen, osten, pressade vitlöken och kryddorna.

3. Häll potatisen i äggsmeten och rör om väl

4.Smöra en form med höga kanter och varva potatisen i formen. Häll i av äggsmeten nu och då mellan varven, och häll sedan på resten av äggsmeten.

Jag brukar smula ner en Knorrs köttbuljongtärning i äggsmeten för det blir godare då.

Grädda formen i ca 1 timme och 15 minuter i 175 graders värme.

Lycka till!

Morsan

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post12