Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Mockarutor

KaffebrödPosted by Cecilia Wallén Sat, March 26, 2011 16:25:38

MOCKARUTOR

3 ägg

3 dl socker

150 gr margarin

1½ dl mjölk

4½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk kakaopulver

2 tsk vanillinsocker

Glasyr:

3½ dl florsocker

4 msk bryggt kaffe

4 msk smält margarin

2 tsk vanillinsocker

1 msk kakaopulver

Kokosflingor eller strössel

Vispa ägg och socker. Häll i smält, avsvalnat margarin. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vanillinsocker och blanda sedan ner det i smeten. Vispa helst med en elvisp. Vispa sist i mjölken.

Häll i smord och bröad långpanna. Grädda i 200 – 225 grader tills kakan känns klar (prova med en tandpetare i trä). Ca 20-25 minuter.

Låt kakan svalna och rör ihop ingredienserna till glasyren i en kastrull på LÅG värme.

Bred glasyren över den avsvalnade kakan och garnera med kokosflingor eller strössel.

Det här går alltid hem!

Lycka till!

Morsan

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post16