Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Mackans Pizzadeg

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Thu, June 14, 2012 10:49:26

MACKANS PIZZADEG

Receptet på den här pizzadegen har jag fått av min son Marcus (alias Mackan). Jag har själv ännu inte provat den men skall göra det inom kort.

Som ni kan se av receptet så är det ju inte deg till en pizza utan till många pizzor.

Det som är meningen är att man gör den här stora satsen pizzadeg och delar upp degen i mindre bitar (så att det räcker till en pizza).

När man gjort det fryser man ner degbitarna i plastpåsar eller plastfolie, för att det gör att degen blir bättre sedan vid baktillfället.

Mackans Pizzadeg:

5 dl fingervarmt vatten (gärna lite varmare)

0,5 dl rapsolja (eller annan olja-ej motorolja – hehehe)

0,5 dl socker

½ påse torrjäst

½ msk salt

1 kg Vetemjöl

Blanda vatten, olja, socker, torrjäst, salt i en stor bunke. Arbeta sedan ner mjölet ganska snabbt. Sedan delar man upp degen och fryser ner och tar fram så många man behöver då det är PIZZATAJM.

Tack Mackan-Kram

  • Comments(1)//www.morsansmat.se/#post24