Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Blomkåls-Jansson

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Sat, June 16, 2012 15:34:10

Blomkåls-Jansson

Här kommer jag med ett intressant recept som jag inte själv har testat ännu-men det kommer jag snart att göra för jag riktigt känner hur det vattnas i munnen. Nästa steg är att det börjar droppa ”snålvatten” som från hundar när de är riktigt suktade.

Så alla blomkålsälskare-nu testar vi! Receptet är inte mitt eget-jag hittade det i ett reklamblad-minns inte vilket!

Blomkåls-Jansson

4 portioner

Ugn: 200 grader

Tid: 30 minuter

1 msk smör eller margarin

1 kg blomkål, ansad i buketter

1 gul lök skalad och hackad

1 brk- 125 grams ansjovisfiléer-jag brukar ta Grebbestads Hummeransjovis

3 dl brödsmulor av mjukt, ljust bröd

3 dl grädde

1dl vatten

1 tsk salt – nymalen svartpeppar

2 dl riven Västerbottenost eller någon annan stark ost

2 dl hackad mandel

Smörj en ugnssäker form. Lägg i blomkål, lök, avrunnen ansjovis (OBS! Spara ansjovisspadet)och brödsmulor.

Blanda grädde, vatten ansjovisspadet, salt och svartpeppar och häll alltsammans över. Strö över mandel och ost. Grädda tills gratängen fått färg och blomkålen är mjuk. Ca 30 minuter.

Servera med en god grönsallad.

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post25