Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

GRÖNT ÄR SKÖNT

SalladerPosted by Cecilia Wallén Tue, May 25, 2010 23:39:39

SALLAD PÅ GRÖNA BÖNOR

För många år sedan hade vår familj en favoritrestaurang som hade goda pizzor, men även god "a la carte" meny. Vi åt där titt och tätt och blev goda vänner med ägaren, som tyvärr sedan upphörde med sin verksamhet. På restaurangen hade dom vanlig "pizzasallad", ni vet sådan där gjord på strimlad vitkål men.....dom hade även en SUPERGOD bönsallad som jag lyckades klura ut ingredienserna i. Med årens lopp har jag testat och mixtrat lite hit och dit och nått fram till en god bönsallad som jag plitar ner här och nu:

GRÖN BÖNSALLAD 4 personer

2 burkar skurna gröna bönor

1 stor gul lök

lite tunt skurna strimlor av purjolök

1 stor vitlöksklyfta (pressad)

Låt bönorna rinna av i ett durkslag. Hacka den gula löken mycket fint. Strimla purjolöken mycket fint och skala vitlöksklyftan.

Blanda bönorna och alla löksorterna i en skål.

Gör sedan dressing av vatten, lite rapsolja, lite vitvinsvinäger, lite socker och en påse Knorrs Örtagårdsdressing. Smaka av dressingen och när du är nöjd med smaken häller du dressingen över bön- och lökblandningen. Rör om försiktigt och ställ i kylskåpet tills det är dags att äta den. MUMS! Jag lovar!

Morsan

  • Comments(1)//www.morsansmat.se/#post3