Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

POTATISVIN

DryckerPosted by Cecilia Wallén Sat, September 15, 2012 15:33:57

Det här vinet blir som sherry och jag och en släkting blev jäkligt fulla då vi drack varsin flaska av det här vinet. Jag fick upp det till 21%. Hihihi!

POTATISVIN

1O liter vatten ca 25 gradigt

5 kg socker (löses i vattnet)

5 st citroner (skivade)

1 kg fryst tärnad potatis

2 stora paket russin

50 gr hjorthornssalt (löses i lite ljummet vatten)

1 hg jäst (vanlig)

Skall jäsa under jäsrör i 14 dagar och därefter frånsilas. Skall sedan ytterligare stå och klarna i några dagar innan det sedan tappas på flaskor.

Serveras väl kylt.

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post38