Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

GYLAJS GODA BULGURGREJ

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Sat, September 15, 2012 15:45:41

Gylays goda grej

1 glas bulgur (finkornig eller grovkornig)-Jag brukar ta den grovkorninga

1½ glas vatten

Koka upp vattnet med lite olja och lite salt i. Låt ej stå och koka utan dra av kastrullen och låt allt stå kvar i den tills bulguren sugit i sig allt vatten.

Fräs ihop:

Rapsolja, gul lök, tomatpuré, salt, peppar, vitlök, gräslök och persilja.

Blanda i röran i bulguren och när allt är klart tillsätt lite mer rapsolja, mera vitlök, mera gräslök och mera persilja och gärna lite citronsaft.

Ibland blandar jag i gröna oliver med pimiento. Det passar bra i bulguren.

Mumsigt!!!

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post39