Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

PIC-NIC MACKOR

Picknick matPosted by Cecilia Wallén Thu, July 15, 2010 22:07:11

PIC-NIC MACKOR

Nu har jag inte skrivit på ett bra tag och det beror på att jag tidigare satt och skrev en lång utläggning om oseriösa bloggare, och även bifogade mitt recept på PIC-NIC MACKOR med fina bilder på varje moment. Och GISSA vad som hände? Jag gick iväg ett tag och när jag kom tillbaka och skulle slutföra inlägget, hade jag LOGGATS ut. Jag tänkte på ett ord – det börjar på J och slutar på ÄVLAR.

Jag tappade lusten för ett tag men nu har min kära svärdotter Sanna lärt mig hur jag skall göra för att detta dilemma icke skall upprepas. Tack Sanna! Så nu provar jag igen och J………….ÄVLAR om det inte funkar nu!

PIC-NIC MACKOR

6 st dubbelmackor

Ingredienser:

12 st stora rost bröd

Smörgåsmargarin

Ett litet huvud isbergssallad

3 st stora tomater

3 st hårdkokta ägg

1 liten burk räkor i lag

1 liten burk räkstjärtar i lag

1 tub äkta majonnäs

1 liten burk crème fraiche

2 msk frusen dill

Lite Aromatkrydda (Knorrs)

Häll av räkorna och kräftstjärtarna i ett durkslag, blanda ihop alla ingredienserna med räkorna och kräftstjärtarna i en skål. Krydda lite med Aromat. Tomaterna skall skivas och isbergssalladen fördelas i lämpliga blad och äggen skalas och delas i halvor eller i skivor. Brödskivorna smöras alla med margarinet.

Sedan börjar man bygga Pic-Nicmackorna:

1

2

3

4

5

6

Görs dagen innan och serveras väl kylda! MUMS!

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post4