Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Skaldjurscheesecake

FörrätterPosted by Cecilia Wallén Sat, October 06, 2012 15:48:09

SKALDJUR! YES!

Jag älskar skaldjur och det är så nyttigt att äta dom också. Mycket bra mat för alla och i synnerhet för diabetiker. Sedan är det ju andra ingredienser också i den här:

SKALDJURCHEESECAKE

Den här räcker till 8 personer.

75 g smör

200 g kavring

Fyllning:

500g räkor med skal

100g kräftstjärtar-avrunnen vikt

1st liten rödlök

400g rumstempererad Philadelphiaost

2dl crème fraiche

2msk riven pepparrot

½dl hackad dill

Salt

Garnering:

100g löjrom eller röd stenbitsrom

Dill och citron

Gör så här

1 Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna.

2 Häll över brödsmulorna i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.

3 Skala räkorna. Grovhacka räkor och kräftstjärtar. Skala och hacka löken. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt.

4 Bred fyllningen över bottnen. Täck över med platsfolie och låt tårtan stå i kylen minst 4 timmar.

5 Om löjrommen varit fryst låt den rinna av genom en sil så blir den fastare i konsistensen. Garnera tårtan vid servering med löjrom, citron och dill.

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post40