Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Tompas Guinnessgryta

VarmrätterPosted by Tommi Wallén Sat, November 24, 2012 19:23:48

Tänkte bjuda på ett recept som är mitt eget.

Du behöver

1 msk smör
500 g grytbitar
150 g tärnat bacon
2 msk vetemjöl
2 burkar Guinness Draught (2x 440 ml på Systembolaget)
1 köttbuljong
10 st. kryddpepparkorn
3 st. lagerblad
3 st. morötter
6 st. schalottenlökar
800 g fast potatis
½ tsk strösocker
salt
svartpeppar

Gör så här

Smält smör i en gryta. Lägg i grytbitar och bacon och pudra dem med vetemjöl. Bryn köttet runt om. Häll på Guinness och koka upp. Tillsätt buljongtärning, kryddpeppar och lagerblad. Koka sakta under lock i 60 minuter. Skär upp morötterna i ca ½ cm tjocka "slantar". Klyfta schalottenlöken. Skala och tärna potatisen. Tillsätt morötter, schalottenlök och potatis. Låt koka tills potatisen är klar (ca 20-25 min). Smaka av med salt, peppar och socker.

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post41