Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

RÖDA LINSJÄRPAR

TilltuggPosted by Cecilia Wallén Sat, January 19, 2013 18:38:05

RÖDA LINSJÄRPAR

Koka upp 2 glas (normalt dricksglas) röda linser + vatten.

Koka upp 1½ glas (normalt dricksglas) grov Bulgur + vatten.

Låt bulguren stå och dra i sig allt vatten i 20 minuter.

Stek upp en stor finhackad gul lök i stekpannan i olja och tillsätt ca 3 msk tomatpuré. Låt koka en liten stund och tillsätt lite vatten om tomat och -lökröran blir för tjock.

Blanda tomat och -lökröran med bulguren och de kokta linserna. Krydda med salt, svartpeppar och Knorrs Aromatkrydda.

Tillsätt mycket gräslök och persilja och mera olja. Och pressa i 2 vitlöksklyftor.

Forma smeten till järpar och lägg upp på fat. Lägg i kylen.

Mumsigt!!

  • Comments(1)//www.morsansmat.se/#post42