Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

KÖTTFÄRSBROWNIES

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Fri, January 10, 2014 23:24:00
Kan det här vara något! Okomplicerat i alla fall.

KÖTTFÄRSBROWNIES


Ingredienser:

2 st skivor vitt bröd

1 dl yoghurt eller fil

½ gul lök

1 klyfta vitlök

1 tsk timjan

½ tsk spiskummin

½ tsk sambal oelek eller 1 krm cayennepeppar

600 gram nötfärs

125 gram bacon

Grönsaker på sidan om!

15 cm purjolök

150 gram sockerärter

1 msk olivolja eller annan olja (men inte motorolja – hihihi)

Salt och peppar

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Smula ner brödet i en stor bunke. Häll i yoghurten och rör om. Låt svälla i 5 minuter.
Skala och riv ner löken och vitlöken i bunken. (Det kan du göra medan brödsmulet sväller.)
I med timjan, spiskummin och sambal oelek eller cayennepeppar. Salta och peppra (peppra försiktigt)
Rör ner köttfärsen och blanda ordentligt.
Bottna en ugnssäker form cirka 20 x 25 cm med baconskivorna. (Du kan också använda något tajtare, som en sockerkaksform, men då tar färsen längre tid att grädda.) Lägg ut färsen i en platta ovanpå baconen. Grädda 15­-20 minuter i ugnen.

Grönsaker

Ansa och skölj purjon. Skär i 7-­8 cm långa strimlor.
Fräs tillsammans med sockerärterna i oljan i en kastrull några minuter. Smaka av med salt och peppar.


Skär färsen i rutor och servera till grönsakerna.

Servera gärna med ris.

  • Comments(2)//www.morsansmat.se/#post44