Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Cecilias SöndagsLax

Fisk- och skaldjurPosted by Cecilia Wallén Sun, October 04, 2015 16:46:00
Den här kreationen blev rätt så bra så den delar jag med mig!

smiley

Cecilias SöndagsLax

300-400gr Lax (färsk eller frusen)

1 burk Ansjovisfiléer

2 dl finhackad spenat (frusen går bra)

100-150 gr Aura Blå/Grön Ädelost eller av annat märke

1 msk frusen dill (rågad)

2 dl matlagningsgrädde

2 dl vispgrädde

Salt

Svartpeppar

(Aromat-Knorr)

Jag gjorde i lergryta eller så tar man den ugnsfasta form man har!

Lägg laxen i grytan/formen. Lägg sedan på ansjovisfiléerna.

Smula över spenaten, dillen och osten.

Krydda-men tänk på att både ansjovisen och osten är salta i sig så var sparsam med saltet.

Sist häller man på grädden.

Jag hade lergrytan i ugnen i ca 1 timme i 200 grader.

Pressad potatis är gott att servera till laxgrytan.


MORSAN



  • Comments(1)//www.morsansmat.se/#post47