Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

PINNBRÖD

TilltuggPosted by Cecilia Wallén Mon, March 07, 2016 16:52:22

PINNBRÖD

Förslag:

Tag med degen i en plastpåse och baka bröden över öppen eld eller på grillen.

Det här behövs för 20 st:

8 dl Vetemjöl

1 tsk Salt

4 tsk Bakpulver

100 gr Margarin

3 dl Mjölk

Blanda samman mjöl, salt och bakpulver. Finfördela margarinet till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

Dela degen i 20 bitar. Forma degen till en tumstjock längd. Vira den runt toppen på en pinne, eller ett spett, i en gles spiral. Man kan också vira degen runt korv.

Baka bröden över elden – grillen tills dom känns torra och har fått en fin färg.

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post49