Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

ONYTTIG FISKGRATÄNG

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Tue, July 20, 2010 00:23:25

Idag tog jag mig själv i örat och sa med en bestämd, men dock tämligen vänlig ton, att det är dags att städa ”mat skafferiet”. Det brukar vara ganska spännande när jag gör det och tillfredsställande såtillvida att det plötsligt blir så mycket plats i skafferiet.

Jag går om kring i min enfald och tror att jag är ”välförsedd” med förnödenheter? Men ser ni – det är jag inte alls det! Skulle det bli utegångsförbud i Stockholm av någon märklig anledning så skulle jag nog få svälta inom kort.

Det är ju som vi alla vet – alltså vi som städar skafferiet med ”lite” längre mellanrum, att åtminstone 1/3 av allt som finns där redan har passerat ”sista datum” för längesedan. Eller har jag fel? Är det bara jag?

När man städat klart och slängt massor av grejer känner man sig riktigt fattig faktisk. Det är då man skall hoppa upp på cykeln och hoja ner till ÖB och köpa en massa konserver och stearinljus i fall det blir utegångsförbud.

Sedan kan man spara dessa konserver tills de har passerat ”sista datum” märkningen. Så här gör jag och jag tycker faktiskt att jag är RIKTIGT knäpp!

Men idag blev det i alla fall en onyttig fiskgratäng för det var vispgrädde i den och en massa ost! Men jag har semester och jag tänker inte leva som på en öde ö och knapra på olika rötter och nötter. Men jag var på en långpromenad med hunden idag – det var skönt!

Här kommer min ONYTTIGA FISKGRATÄNG:

Räcker nog till 4 personer.

2 pkt frusen sej

Lite margarin till formen

Ca 2 msk frusen dill

Saft från en halv citron

(det går bra med fuskcitronsaft – på flaska)

1 normal påse riven ost

5 dl grädde (smalare – ta matlagningsgrädde)

2 msk potatismjöl

salt

svartpeppar

aromat

Smörj en form med höga kanter, lägg i fisken som fått tina. Krydda fisken, strö på dillen och häll citronsaften över. Blanda grädden med osten och potatismjölet. Blanda väl.

Lägg sedan in rätten i ugnen på 200-225 grader tills fisken fått ordentligt färg. (tiden vet jag inte – man får hålla koll)

Jag hade färskpotatis till och spenatstuvning med hårdkokta ägg.

På vintern när man inte får färskpotatis är det super gott att servera gratängen med nypressad potatis.

Smaklig måltid!

Morsan

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post5