Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

LEVERBIFFAR

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Fri, March 11, 2016 15:41:28

LEVERBIFFAR

(det blir många biffar)

700 gr Ungnötslever

1 kg Blandfärs

2 Ägg

1 Stor Gul Lök

½ dl Ströbröd

1 dl Mjölk

Salt

Vitpeppar

(Aromat)

Smör eller margarin att steka i

Eftersom man inte får köpa färdig malen lever i affären så kör jag levern i matberedaren så att den blir riktigt finmalen.

Blanda den malda levern, blandfärsen, äggen, den hackade löken ströbrödet och mjölken till en jämn smet. Krydda med salt, vitpeppar och (Aromat). Smeten får inte vara för lös och inte heller för stabbig. Det gäller att hitta en bra konsistens.

Stek sedan biffar (ungefär som då man gör pannbiff). Biffarna får man vända några gånger tills man ser att köttsaften som tränger upp är klar.

Det finns också ett annat sätt att göra leverbiffar på men då har man inte blandfärs i. Det receptet kommer kanske senare-man vet aldrig!

Servera med kokt potatis, pressad potatis eller potatismos. Och glöm inte lingonsylten.

Om man vispar ur stekpannan med lite vatten och tar vara på skyn efter varje gång man stekt biffar så kan man sedan blanda skyn med lite matlagningsgrädde eller vispgrädde, en halv buljongtärning och göra en sås genom att ge det ett uppkok och avreda det med t ex Maizeena Strö Brun.

Morsan

  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post52