Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

FRITTATA MED VÄSTERBOTTENOST, BROCCOLI OCH BLOMKÅL

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Sat, September 17, 2016 18:00:35

FRITTATA MED VÄSTERBOTTENOST-BROCCOLI OCH BLOMKÅL

Om man känner att man har lite ebb i plånboken och man ändå skall bjuda på något som skall räcka till många, då är det här en bra idé och dessutom gott.

En grönsallad och lite bröd och smör blir bra som tillbehör.

16 bitar

Ingredienser

16 st ägg

1 dl mjölk

2 st vitlöksklyftor, pressade

150 g västerbottenost, riven

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

300 g små broccolibuketter

200 g små blomkålsbuketter

Den kan vara helt förberedd och förvaras i kylskåp fram till kalaset. Se till att broccolin och blomkålen är delade i små buketter eftersom de tillsätts råa i smeten.

Dags att laga rätten:

1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop ägg, mjölk, vitlök och ost. Smaka av med salt och peppar.

2. Lägg broccolibuketter och blomkål i en ugnssäker form

(ca 25x30 cm). Häll äggblandningen över. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills äggen stelnat.

3. Låt svalna och skär upp i portionsbitar.

Enkelt och gott. Passar både till vardag och fest. Vill man kan man ju tillsätta annat också såsom t ex strimlad skinka, lufttorkad skinka, konserverade champinjoner,räkor, kräftstjärtar etc. Det är bara att låta fantasin flöda lite!

Smaklig måltid!

Morsan Cecilia



  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post55