Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

FISKGRYTA MED TOMATGRÄDDE

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Sat, July 20, 2019 15:22:42

FISKGRYTA MED TOMATGRÄDDE

1 pkt Djupfryst Torsk 600gr

6-8 Potatisar

2 små Gula Lökar

1½ tsk Salt

2 msk Vetemjöl

2 msk Klippt Dill

1 dl Fiskbuljong (tärning)

2 dl Vispgrädde

2 msk Ketchup eller Chilisås

Låt det djupfrysta fiskblocket tina så att det går att skära i skivor.

Värm ugnen till 200 grader

Smörj en ugnssäker form

Skala potatis och lök och skär i tunna skivor (jag använder en mandolin)

Lägg potatisskivorna i botten på formen

Salta

Vänd fiskbitarna i vetemjöl och salt

Lägg fisk, lök och dill ovanpå potatisen

Häll över buljongen

Täck med lock eller folie och låt koka i ugnen ca 20 minuter

Vispa grädden och blanda med tomatsåsen (ketchup eller chilisås)

Bred tomatgrädden över fisken

Låt formen stå i ugnen utan lock/folie ytterligare 15 – 20 minuter eller tills fisken och potatisen är färdigkokta.

Servera med en god sallad.

Lycka till!

Morsan Cecilia



  • Comments(0)//www.morsansmat.se/#post69