Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

VILKEN RÖRA!

Fisk- och skaldjurPosted by Cecilia Wallén Mon, February 21, 2011 22:07:20

God Kväll!

När jag var liten åt jag inget som simmade i vattnet över-huvudtaget. Detta berodde inte på att jag tyckte synd om dessa varelser, utan för att mina rena oförstörda smaklökar helt enkelt protesterade vilt. När min mamma gjorde strömmingslåda eller strömmingsflundror höll jag mig undan, det minns jag. Småningom började jag dock acceptera strömming – men endast i form av ”böckling”.

Men så kommer jag ihåg att min svåger sa till mig då vi åt smörgåsbord på VikingLine den 2 juli 1980: ”Du fattar inte vad du går miste om som inte äter fisk!” Orsaken att jag minns datumet beror på att det var då som vårt flyttlass från Vasa till Stockholm gick.

Eftersom jag naturligtvis inte vill gå miste om någonting här i livet bestämde jag mig för att om jag tar en ”snaps” så skall jag nog väl kunna klämma ner en sillbit.

Sagt och gjort! Efter att ha bedövat smaklökarna med en rejäl snaps kunde jag trycka i mig både en och två sillbitar. Vilken fantastisk bedrift! Det stod om denna fantastiska bedrift faktiskt i de allra största tidningarna runt om i världen! Nähä, okej då, det gjorde väl inte det då, men jag kände mig väldigt nöjd kan man minst sagt påstå.

Sedan har det gått ner både surströmming, musslor, bläckfisk, sill i olika skepnader osv. Slutsatsen av detta måste ju bli: ”Fan, vad bra det är att det finns snaps!” Eller hur?

Morsan Cecilias Skaldjursröra

Du behöver;

1 burk Räkor i lag – 360gr

1 burk Kräftstjärtar i lag – 360gr

2 dl Crème Fraiche

1 dl majonnäs

ca 1 dl mycket fin strimlad purjolök

ca ½ dl frusen dill

ca ½ dl frusen gräslök

1 burk röd Stenbitsrom

Krydda med lite Knorrs Aromat och lite chilipulver (om du vill ha lite extra ”sting”)

Låt räkorna och kräftstjärtarna rinna av ordentligt i ett durkslag så länge du blandar ihop alla andra ingredienser. Vänd försiktigt ner räkorna och kräftstjärtarna och låt det hela stå kallt innan du serverar det.

Passar bra med rostat bröd.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.