Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

CHOKLADKAKA Á LA MAMMA AMI WALLÉN

KaffebrödPosted by Cecilia Wallén Sat, March 19, 2011 17:51:32

CHOKLADKAKA Á LA MAMMA AMI WALLÉN

Då jag var liten – alltså vägde mindre (SUCK) – och bara var sisådär en 10 år kanske, då älskade jag den här chokladkakan.

Den är så bra för man har ju nästan alltid hemma dessa ingredienser – eller hur?

I min mammas egenhändigt nerplitade receptsamling, heter den här kakan Evas Chokladkaka – men det struntar jag i – för jag tänker på mamma och därför heter den Chokladkaka á la mamma Ami Wallén – och så får det bli!

2 ägg

3 dl socker

2 msk kakao

¾ dl mjölk

¾ dl kokt vatten

3 dl vetemjöl

2 msk bakpulver

2½ dl smält smör eller margarin

Vispa samman ägg och socker med elvisp (helst).

Rör ut kakao, mjölk och kokt vatten och slå blandningen i äggsmeten.

Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulvret.

Sist men inte minst – i med det avsvalnade smälta margarinet.

Smöra och bröa en kakform och häll (förstås) i smeten i den.

Grädda hela faderullan i 40 minuter i 200 grader.

Jättebra då man jagat runt i hela lägenheten och kollat överallt om det inte skulle råka sig så att det skulle ligga någon liten bit godis någonstans. Man har stått utanför sin grannes dörr och vridit sina händer och tänkt: Kanske han har något som är sött och gott? Men sedan tassat in tillbaka i sin lägenhet med svansen mellan benen. Ja, då man nästan är DESPERAT!

Att byta ut ströbrödet mot kokosflingor då man gör i ordning kakformen är ett TIPS FRÅN COACHEN!

JAG SKALL LÄRA AMANDA OCH MILLA ATT BAKA DEN HÄR! JAG LOVAR!

Mvh

Morsan Cecilia

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.