Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Påsk och Pasha

DesserterPosted by Cecilia Wallén Sat, March 26, 2011 15:29:42

PÅSK OCH PASHA

Då jag var liten smakade jag på Pasha. Det var en tant som hette Berit som hade gjort den och jag tyckte att det var gott.

Pasha gör man till PÅSK och det är ju bra för det är nog en kaloribomb skulle jag säga.

PASHA

1½ dl mandel

5 gelatinblad

150 gr smör

2 dl socker

2 äggulor

750 gr Kesella eller Kvarg

1 msk vanillinsocker

rivet skal av en vältvättad citron

2 dl vispgrädde

Till servering – Valfria bär

1 Skålla, skala och mal mandeln.

2 Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter

3 Vispa smör och socker poröst.

4 Tillsätt mandel, äggulor, Kesella, vanillinsocker och citronskal. Rör om väl.

5 Vispa grädden och rör ner den.

6 Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket SVAG värme i en kastrull. Låt svalna lite.

7 Rör ner gelatinet i Pashasmeten.

8 Häll i form som rymmer ca 2 liter.

9 Låt stelna i kyl minst 6 timmar – helst över natten.

Servera med bären.

Går bra att djupfrysa.

Lycka till!

Morsan

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.