Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

ÄDELOSTPAJ

FörrätterPosted by Cecilia Wallén Fri, January 06, 2012 12:30:41

Gott Nytt År 2012!

Här kommer en jättegod Ädelostpaj som brukar gå åt som smör på heta stenar!

ÄDELOSTPAJ

1 förgräddat pajskal

Du kan göra ett pajskal så här:

100 gr smör eller margarin

1 dl grahamsmjöl

2 dl vetemjöl

1-2 msk kallt vatten (ta lite mer om du behöver)

Gör så här:

Smula samman smör eller margarin med dom båda mjöl-

sorterna så att det blir en grynig massa. Tillsätt vattnet och

rör till en deg.

Slå in degen i glad pack (plastfolie) och låt den vila i kylskåpet

ca 1 timme.

Klä sedan en pajform som har ca 25 cm i diameter med degen.

Nagga små hål i degen med en gaffel.

Grädda pajskalet ca 10-15 minuter i 200 grader. Låt den svalna

innan du lägger i fyllningen.

Så här gör du fyllningen:

400 gram Ädelost eller annan grönmögelost

2 dl creme fraiche

2½ dl grädde

½ dl mjölk

2 ägg

½ dl hackad gräslök

Du mixar ihop ost, creme fraiche, grädde och mjölk till en slät

massa. Använd en mixer om du har det. Vispa sedan ner äggen.

Fördela fyllningen i pajskalet och strö över gräslöken. Grädda

sedan pajen i 200 grader ca 30-40 minuter.

Vips blir den klar och säkert jättegod!!!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.