Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

MORSANS MAMMAS RECEPT

TilltuggPosted by Cecilia Wallén Sat, May 15, 2010 17:57:08

ANSJOVISSNURROR

Då jag var liten vägrade jag att äta fisk. Det värsta jag visste var stekt strömming, strömmingslåda, strömmingsrullader och strömmingsflundror. Tyvärr måste jag säga att det har hållit i sig i synnerhet just när det gäller strömming. Jag flyttade till Stockholm den 3 juli 1980 i princip helt fiskfri, men på Viking Lines "flyttbåt" lärde jag mig äta lite fisk.

Det var min nyligen bortgågna svåger Erkki (r.i.p.) som sade till mig då vi satt och åt buffé att jag inte visste vad jag gick misste om. Jag fick mig en tankeställare och bestämde mig för att ta lite från "sillbordet". Det gick bättre än vad jag trodde, fast en och annan "snaps" gjorde ju saken lättare. Men det var nog inkörsporten för mig och fisk, tack för det Erkki.

Sedan har jag ju blivit minst sagt en fiskälskare, fast STRÖMMING, njaaaaa...........

Nu råkade det sig en dag att jag skulle flytta på min mamma Ann-Majs gamla receptbok, som jag har i mitt förvar och som alla i släkten kan låna, att det ramlade ur en liten papperslapp som jag tänkte slänga. Men, se det gjorde jag inte, utan jag tittade efter vad det var för något och upptäckte att det var ett recept på Ansjovissnurror.

Det såg intressant ut så jag bestämde mig för att spara det. Några dagar senare råkade jag nämna receptet för min bror Peo, som blev eld och lågor och sa att:"Ja, kommer du inte ihåg att mamma gjorde dom?" Men det gjorde jag inte, jag och fisk på den tiden.......

Men nu är jag nyfiken på receptet och det ser enkelt ut för man kan köpa färdig "pizzamixdeg" om man vill, men det tänker inte jag göra. Jag har i alla fall för avsikt att testa det här receptet för nu älskar jag ju ansjovis och känner andra i min omgivning som också gör det så.....här kommer receptet!!

ANSJOVISSNURROR

ca 20 st

½ pkt Pizzamix

1 dl vatten

Fyllning:

2 gula lökar, 1msk margarin eller smör, 1 burk (100gr) ansjovisfiléer, 2-3 hårdkokta ägg,1 msk ansjovisspad, 1 msk senap, 1 msk tomatpuré

Rör ihop pizzamixen med vattnet till en deg och låt den vila. skala och hacka löken. fräs den i matfett och låt det svalna. Hacka ansjovisfiléerna och mosa äggen med en gaffel. Blanda det med löken och resten av ingredienserna.

Kavla ut degen på mjölat bakbord, ca 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. skär rullen i ca 2 cm breda bitar och ställ dom med snittytan upp på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. (Går också säkert bra med stora papperbullformar).

Grädda i 225 grader , mitt i ugnen, ca 15 min.

Servera snurrorna varma till t ex en kopp buljong, te eller som aptitretare.

Få se vem som hinner först med att testa mamma Ann-Majs gamla recept?

Ciao!

Morsan

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lars Lindell Mon, January 21, 2013 11:22:38

Man kunde säkert kunna byta ut Abbas anjovisfileer mot medelhavs anjovis / sardeller. Dom e saltiga (och goda) så det förslår !!

Posted by Tompa Sat, May 15, 2010 20:04:07

Hoppas du har några kvar för jag kommer förbi imorgon!

Posted by Anne Sat, May 15, 2010 19:29:25

Det låter gott fast någon fisk älskare är jag inte heller fast kan nog tänka mig att pröva