Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Dajmkaka

KaffebrödPosted by Cecilia Wallén Sat, June 16, 2012 15:57:33

Den här är ju inte bra för mig som har diabetes att äta – MEN alla andra som inte har det kan ju äta den! Bra!

DAJMKAKA

200 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1- 1 1/2 dl dajmkulor eller krossad dajm

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt.
Blanda mjöl, bakpulver och dajmkulor eller krossad dajm och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 1 3/4 liter.
Grädda i ca 60 minuter i 150 grader.
Pröva kakan med en sticka.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Irma Miinalainen Sat, June 16, 2012 18:16:29

Mums! Vad gott det låter med dajm....den här kakan kommer jag att prova.