Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

CECILIAKAKAN

KaffebrödPosted by Cecilia Wallén Sat, June 16, 2012 16:23:33

CECILIAKAKAN

4 ägg

150 gr margarin

3 dl socker

6 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 msk kanel

lite mjölk

200 grader i ca 20-25 minuter. Känn efter med en tandpetare att smeten inte längre är kladdig.

Vispa ihop margarinet med sockret tills det blivit pösigt. Tillsätt äggen en i taget under vispning. Blanda ihop mjölet med bakpulvret och vaniljsockret och vispa ner i degen. Sist späd med mjölken.

Rada på t ex konserverade persikor skurna i smala skivor - eller jordgubbar skurna i skivor – eller man kan också ha på någon god sylt som man klickar på med jämna mellanrum.

Ibland om jag vill lyxa till det river jag choklad och lägger i smeten och även smälter choklad som jag ringlar över innan servering.

Det går fort att göra kakan och ofta har man ingredienserna hemma.



  • Comments(1)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Irma Miinalainen Sat, June 16, 2012 18:14:31

Jag tänker prova på det här.