Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Marianne-Kaka

KaffebrödPosted by Cecilia Wallén Fri, January 10, 2014 22:39:58
Nu var det verkligen ett bra tag sedan det hände något på den här sidan, så det är verkligen dags att jag skärper mig lite grann.

Nu är det nytt år 2014 och dags för en massa födelsedagsfiranden igen. Min äldsta son Tommi fyllde 39 år igår och skall firas på lördag i släktingar och glada vänners lag. Då kan ju den här kakan eventuellt passa när det blir dags för kaffe.


MARIANNE-KAKA

2 äggulor

1 dl socker

50 gr smör eller bakmargarin

5 msk mjölk

2 ½ dl vetemjöl

5 strukna tsk bakpulver

Smöra och bröa en långpanna. Vispa ihop äggulorna och sockret. Rör i det smälta avsvalnade smöret/bakmargarinet. Rör ner mjölken. Blanda ihop vetemjölet med bakpulvret. Vispa ner blandningen i smeten. Häll upp smeten i långpannan.

Maräng

2 äggvitor
1½ dl socker
1 msk vanilsocker

Vispa äggvitorna hårt och rör sedan ner blandningen av socker och vaniljsocker mycket försiktigt. Bred sedan marängsmeten på kaksmeten försiktigt så att den täcker hela smeten.

Grädda i 200 grader.

Det går ganska snabbt och skall gräddas tills marängen fått en svagt gyllenbrun färg.

Känn försiktigt med en tandpetare för att känna om kakan är färdig.

När kakan svalnat skär man den i två lika stora delar. Bred på någon sylt eller färska mosade avrunna bär och vispgrädde. Täck sedan med den andra hälften av kakan som lock. Garnera sedan tårtan med grädde och bär t ex.

Den här kakan är jättegod och räcker till många!

Lycka till!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.