Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Äppeltarte

DesserterPosted by Cecilia Wallén Sat, August 15, 2015 11:37:06
Det här går så fort och smakar så gott! Funkar ju förstås både till fika, men också som dessert.

Det bästa är att man slipper kavla.

smiley

Äppeltarte med mandelmassa

En hänförande efterrätt som passar såväl till midsommar som jul! Med färdiga smördegsplattor går den väldigt snabbt att tillaga. Servera äppeltarten med vispad grädde eller en kula vaniljglass!

Portioner: 8

4 frysta, tinade smördegsplattor

3 - 3 1/2 syrliga äpplen

150 g mandelmassa

1 krm malen kanel

Vispad grädde eller vaniljglass till servering.

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°C.

Skär plattorna på mitten och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

Skala och riv äpplena grovt. Fördela äppelrivet i mitten på varje platta. Riv mandelmassan. Strö mandelmassa och pudra kanel över tarterna.

Ställ in i ugnen i ca 25 minuter, eller tills tarten fått fin färg. Servera med vispad grädde.


MORSAN

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.