Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

Cecilias Tonfiskröra

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Thu, February 11, 2016 11:59:48

Cecilias Tonfiskröra

2016

Tonfisk på burk? Låter inte så jättegott precis, men man kan trolla med tonfisken som jag gjorde och då blev det såhär:

4 brk tonfisk i olja

1 stor gul lök

Salt, svartpeppar (efter smak)

1 buljongtärning (grönsaksbuljong tog jag)

1 dl tomatketchup

3 msk tomatpuré

2 pressade vitlöksklyftor

Vatten

1 burk Mellangrädde/Vispgrädde

4 bitar Skrattade Kon (mjukost) eller en rejäl bit Koskenlaskija (finsk smältost)

2 dl frysta gröna ärter

2 msk fryst dill

Hacka och stek den gula löken. Lägg till tonfisken (utan oljan), salta, peppra och lägg till buljongtärningen. Rör ner tomatketchupen och tomatpurén och häll sedan på vatten och grädden så att det täcker tonfisken och löken. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt den pressade vitlöken och osten under omrörning. När osten smält tillsätter man dillen. Tonfiskröran får koka ca 15 minuter och sist rör man ner dom frysta ärterna och rör om lite. Ärterna skall inte koka.

Under tiden kan man koka pasta (valfri) och om man tycker att tonfiskröran känns vattnig då kan man strö på lite Maizeena Ljus Strö så att tonfiskröran får den konsistens man vill ha.

Voila!

Jag tycker det blir jättegott!

Morsan Cecilia

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.