Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

TOSCAKAKA Á LA GULDDRAGARGRÄND

KaffebrödPosted by Cecilia Wallén Tue, March 08, 2016 13:59:32

TOSCAKAKA Á LA GULDDRAGARGRÄND

2 ägg

2 dl socker

50 gr smält avsvalnat smör

1 dl mjölk

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Toscaglasyr:

50 gr smör

50 gr mandelspån

¾ msk vetemjöl

1 msk mjölk

50 gr socker

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölk och smält smör. Rör ihop mjöl och bakpulver. Vispa ner mjölkblandningen omväxlande med mjölblandningen i äggsmeten. Häll i smord och bröad form. Grädda i 200 grader i ugn ca 20-25 minuter.

Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en liten kastrull. Låt blandningen koka upp. Bred smeten över den färdiggräddade kakan. Sätt på ovanvärmen i ugnen och ställ in kakan på ett galler högt upp. Låt grädda tills toscan blivit ljusbrun.

NomNom!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.