Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

PURJOLÖKSPOTATIS A LA CECILIA

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Fri, May 27, 2016 23:12:48

CECILIAS PURJOLÖKSPOTATIS

(ingen bantningsmat)

10 stora fasta potatisar

1 stor hel purjolök

5 dl vispgrädde

salt

svartpeppar

lökpulver

paprikapulver

Knorrs Aromat

1 buljongtärning –köttbuljong tar jag alltid

Lite Bregott eller Smör eller vad man har (ej margarin)

Ta en ugnsfast form (rektangulär) och smörj formen.

Skala och tärna potatisen och lägg i formen. Rengör purjolöken noggrant och använd allt det som är grönt – det vita kan man också använda men det brukar jag spara till en sallad.

Klipp den rensade och tvättade purjolöken med en sax i rätt stora bitar. Om man klipper den fint försvinner purjolöken bland potatisen och det är godare med större bitar. Lägg den i formen med den tärnade potatisen.

Salt, svartpeppar lökpulver, paprikapulver och aromat efter behag.

Rör om allt så det blir ordentligt omblandat. Häll på grädden, smula buljongtärningen. Sist-klicka på små bregott/smörklickar här och var.

Grädden behöver inte täcka potatisen. Täck hela formen med folie-som skall ligga kvar tills allt är klart. Grädda mitt i ugnen i 200 grader – ca 1 timme och 15 minuter. Ta ut och känn efter att potatisen är mjuk.

Lycka till!

Morsan



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.