Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

FINSK CHAMPINJONSALLAD

SalladerPosted by Cecilia Wallén Thu, November 24, 2016 16:36:19

FINSK CHAMPINJONSALLAD

I Finland kan man köpa en jättegod champinjonsallad som man kan ha som ”sidekick” till olika maträtter, men den är som bäst på en smörgås eller en bit knäckebröd.

Jag har försökt återskapa den här salladen eftersom den inte säljs i Sverige.

Jag lyckades ganska bra, men eftersom den här är hemlagad och inte innehåller något ”förtjockningmedel” så blir konsistensen lösare än den man köper i Finland.

När den är klar ser den nästan ut som hummus, men den smakar ju förstås champinjoner.

Man behöver:

2 brk Skivade eller hela champinjoner 170gr:s burkar

1 liten Gul lök

1 dl Crème Fraiche

2 dl Äkta Majonnäs

½ dl Bostongurka

1 tsk Vitvinsvinäger

Lite Vitpeppar (efter behag)

Lite Salt (efter behag)

Så här gör man:

Häll champinjonerna i ett durkslag och låt dom rinna av ordentligt. Skala den gula löken.

(Nu kan man välja att köra champinjonerna och löken endera i en matberedare och då göra det nästan till mos – eller – hacka löken och champinjonerna till grövre bitar i t ex en multihackare)

Jag gjorde mitt mycket finfördelat- till mos, kan man säga.

Blanda ihop alla dom andra ingredienserna till en tjock sås. Salta och peppra och smaka av.

Blanda sedan ihop champinjonerna och löken med såsen till en röra.

Förvara i en burk med lock i kylskåpet.

Sedan är det bara att njuta av salladen (som sagt – bäst på knäckebröd).

Morsan



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.