Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

KYCKLING MARENGO

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Thu, October 26, 2017 11:02:11
Hej alla som gillar kyckling! det gör jag i alla fall. Här är recept på en god gryta som jag lagat ganska ofta!


KYCKLING MARENGO

(Det påstås att denna rätt skapades för Napoleon, när han sent en natt kom till ett värdshus efter att fransmännen vunnit slaget vid Marengo)

Slaget vid Marengo utspelades i Spinetta Marengo, Piemonte, nordvästra Italien, 14 juni 1800 under franska revolutionskrigen. Det slutade med att österrikarna var tvungna att lämna större delen av Italien.

4-5 portioner

Ingredienser:

1 färsk Kyckling (ca 1 kg)

(jag har också gjort den här rätten med färska kycklingfiléer)

10 st små Gula Lökar

200 gr färska skivade Champinjoner

1 burk Tomater (hela och skalade)

2 msk Smör eller Margarin

1½ msk Vetemjöl

2 dl vitt Vin eller 2 dl Buljong gjord på köttbuljongtärning

1 tsk Salt

1 krm (kryddmått) Svartpeppar

1 stor Vitlöksklyfta

(pressad citron)

Dela kycklingen i bitar. Skala löken. Skölj och skiva champinjonerna. Bryn kycklingen i litet av fettet i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta. Bryn sedan lökarna och svampen i det resterande fettet. Lägg över i grytan. Strö över mjölet över det brynta i grytan och rör om. Lägg lite vatten i stekpannan och lite av spadet från tomaterna och vispa ur pannan. Häll över det i grytan. Tillsätt vinet (eller buljongen), tomaterna, salt, peppar och pressad vitlök. Rör om alla ingredienser och låt koka under lock på svag värme i ca 30 minuter.

Tillsätt pressad citron om INTE vitt vin använts.

Servera med en grönsallad, ris eller kokt potatis.

Hälsningar Morsan

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.