Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

BIFF MED ÄDELOSTGRÄDDE

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Sat, July 20, 2019 13:21:00
Många av mina recept innehåller vispgrädde. Men jag är redan TJOCK, så därför tänker jag inte ersätta det med havremjölk, mandelmjölk eller andra varianter. Byt gärna ut och experimentera, men skyll inte på mig om det blir "pannkaka" av det hela. Jag har börjat gå på gym 2 gånger i veckan så här på gamla dar - så jag har grädde i maten med gott samvete smiley


BIFF MED ÄDELOSTGRÄDDE

4 portioner

8 skivor Lövbiff (ca 500 gr)

1 liten Purjolök

50 gr Ädelost (inte bredbar)

2 dl Vispgrädde (går nog säkert bra med mellangrädde också)

½ tsk Salt

1 krm Svartpeppar

1 tsk Potatismjöl

Värm upp ugnen till 225 grader

Skölj och finstrimla purjolöken. Skär lövbiffen i strimlor. Varva lök och kött i en smord ugnsfast form. Mosa ädelosten. Blanda ädelost, grädde, salt och peppar i en kastrull. Låt det koka upp på svag värme (Sätt dig inte vid datorn eller med din mobil – det slutar i så fall med en massa extra jobb, när saker och ting kokat över – tro mig – jag vet). Rör ner potatismjölet. Häll blandningen över köttet. Stek i ugnen ca 25 minuter.

Servera med kokt ris eller sallad eller varför inte båda!

Lycka till!

Morsan Cecilia



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.