Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

FRANSK SENAPSKYCKLING

VarmrätterPosted by Cecilia Wallén Sat, July 20, 2019 13:49:50
Hej och hå - lite kyckling sitter aldrig fel smiley

FRANSK SENAPSKYCKLING

4 portioner

1 färsk Kyckling (ca 1 kg)

3 dl Vispgrädde

4 msk fransk ljus senap (typ Dijon)

1 msk Potatismjöl

Rivet skal av en ½ Citron (vältvättad)

½ tsk Salt

2 krm Svartpeppar

Värm upp ugnen till 200 grader

Skär kycklingen i 4 dela (2 lår och 2 delar av resten av kycklingen)

Lägg bitarna i en smord ugnssäker form

Blanda vispgrädden med senap, potatismjöl, citronskal, salt och peppar.

Häll blandningen över kycklingen.

Stek i ugnen i ca 40 minuter

Kolla att kycklingen är genomstekt innan ni äter den.

Serveras t ex med pressad potatis eller ris. Grönsallad är gott också.

Ta en tur runt kvarteret efter maten, så slipper man eventuell ”vispgräddsångest”

Lycka till

Morsan Cecilia



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.