Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

KESELLA SCONES

MatbrödPosted by Cecilia Wallén Sat, July 20, 2019 14:10:53

KESELLA SCONES

250 grader i ca 10 minuter

4 dl Grahamsmjöl

4 dl Vetemjöl

1 tsk Salt

4 tsk Bakpulver

250 gr Kesella eller annan naturell Kvarg

1½ dl Mjölk eller Vatten

Blanda mjölet med salt och bakpulver. Tillsätt kvarg och mjölk (eller vatten)

Rör ihop till en deg

Dela degen i 4 delar

Platta ut med mjölad hand till runda stora scones (ca 15 cm i diameter)

Lägg dom på en smord plåt eller en plåt med bakplåtspapper

Skåra dom i 4 delar med en mjölad kniv och nagga dom med en gaffel

Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

Grahamsmjölet och kvargen gör att dom blir mycket saftiga

Ta en god ost och kanske lite marmelad eller sylt på underverken – mums!

Lycka till!

Skäm bort dig själv och eventuellt familjen en lördagsmorgon!

Morsan Cecilia



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.