Morsans mat

Morsans mat

Det här är morsans mat

Här kommer jag att "mata" på med recept och tankar om än det ena, än det andra.

RIKTIGA MOCKARUTOR

KaffebrödPosted by Cecilia Wallén Sat, July 20, 2019 16:00:21

RIKTIGA MOCKARUTOR

(ej Kärleksmums, Snoddas eller något annat trams)

Det här receptet är från då jag gick i Vasa Svenska Flicklyceum, där vi hade hemkunskap. På 60 – talet skulle en rejäl kvinna kunna baka – då var det inte tal om att sticka iväg någonstans och KÖPA ”Fikabröd)

225 grader ca 10 - 15 minuter

KAKAN

3 Ägg

3 dl Socker

150 gr Margarin

1½ dl Mjölk

4½ dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

1 msk Kakaopulver

2 tsk Vaniljsocker

Vispa socker och ägg riktigt pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakaopulver och vaniljsocker noggrant.

Smält smöret och blanda i mjölken.

Vispa ner de torra ingredienserna och margarin och mjölkblandningen i den uppvispade ägg/sockerblandningen. Bred ut smeten i en smord långpanna och grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 – 15 minuter.

Låt kakan svalna under en ren kökshandduk.

GLASYREN

3½ dl Florsocker

4 msk bryggt Kaffe

4 msk smält Smör

2 tsk Vaniljsocker

1 msk Kakaopulver

Kokosflingor

Smält ihop alla ingredienser i en kastrull (det skall inte koka)

Häll över och bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna och skär upp små eller JÄTTESTORA bitar, beroende på hur sugen man är.

Lycka till! Hälsningar Morsan







  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.